Raamwerk met bossingpaneel

Raamwerk met bossingpaneel

 

We hebben voor TCMM een opdracht gekregen om een instructie PowerPoint te maken. We moeten een uitleg geven hoe je een raamwerk met bossingpaneel moet maken. De doelgroep is: tweede jaar van niveau 4. Zij moeten snappen wat wij gedaan hebben en zij moeten weten hoe ze het zelf moeten namaken. Iedere stap moet dus goed uitgelegd worden. We zetten ons zo goed mogelijk in en proberen alles zo goed mogelijk uit te leggen.

The Shaper Book “studiecentrum”

In het boek staat hoe je de verbinding kan maken en wat de beste manieren daarvoor zijn. Zo staat er ook veel over de veiligheid en hoe je bijvoorbeeld je hout het beste door kan voeren. Het boek is in het Engels.

Rick heeft de Ironcad, Caxa en de rendering gemaakt. Hij heeft de maten aangehouden die in het boekje staan. De Caxa tekening hebben wij gebruikt in de praktijk.

Wij hebben ervoor gekozen om een rendering te maken, omdat we ook een Caxa tekening hebben gemaakt. En wij vonden het leuk, omdat we dan een beetje weten hoe hij eruit kwam te zien. De houtsoort van het bossingpaneel is beuken. We hebben beuken gekozen, omdat dat een goed en sterk houtsoort is en niet al te duur.

Voor de veiligheid op school is het van belang dat je altijd werkschoenen draagt. De schoenen die je moet dragen is het S3 model. Deze schoen is voorzien van een stalen neus en onder de zool zit anti slip. Als je met de machines te werk gaat, moet je ook je gehoorbescherming dragen. Dit is ervoor dat je geen gehoorbeschadiging oploopt. Daarnaast moet je altijd veilig te werk gaan. Gebruikt altijd de beveiliging die op de machines zitten. Dit is voor je eigen veiligheid. Als je iets niet weet, vraag het dan aan de instructeur. Ga niet zelf het risico lopen, maar laat altijd je werk controleren. Met name met de freesmachines. Controleer altijd of je zaag en de vlakbank haaks staan. Dit is van belang anders is je werk straks niet haaks. Is je werk klaar? Dan is het tijd om alles te schuren. Nu is het van belang dat je een mondkapje moet dragen. Als je dit niet doet krijg je gevaarlijke stoffen binnen. Dus draag je werkschoenen, doe je gehoorbescherming op, gebruikt altijd je beveiliging, ga advies vragen aan de instructeur en doe een mondkapje op als je moet schuren.

De samenwerking ging goed. We hadden voldoende contact met elkaar. We hadden samen een Whatsapp groep aangemaakt. Hierin konden we elkaar goed informeren. Alleen kwamen sommige niet altijd op tijd en verslapen sommige zich wel eens. Gelukkig heeft iedereen wel zijn steentje bijgedragen en is alles goed afgekomen. Niemand van ons heeft dit project eerder gemaakt dus was het ook erg leuk en leerzaam om te doen.

Let altijd op je beveiliging. Als dat op de machine zit zorg dan dat je het gebruikt. Let er ook op dat je hout goed machineerd. Zorg dat je wel de goede kant gebruikt. Als je de machine hebt ingesteld, gebruik dan nooit je hout voor je meubel. Maak altijd eerst een proefbewerking voordat je het voor het echt gaat doen.

Uit de loting kregen wij het raamwerk met bossingpaneel. Deze opdracht moeten tweede- jaars van niveau 4 begrijpen.

De eerste dag nadat wij deze opdracht gekregen hadden waren wij begonnen met een taakverdeling te maken. Dit ging samen in overleg. Nadat we de eerste taakverdeling gemaakt hadden, gingen we er ook één maken voor in de praktijk.

Daarna zijn we een plan van aanpak gaan maken. Hierin gingen we kijken of onze planning haalbaar was. We zouden in totaal 7,6 uur bezig zijn met de praktijk. We hebben alle woensdagen maar ingeplant, zodat wij zeker wisten dat we het af zouden krijgen. Gelukkig is dat ook gelukt.

In de werkvoorbereiding is te zien dat we er ongeveer 7,6 uur bezig zouden zijn. We zijn er uiteindelijk 7 uur mee bezig geweest in de praktijk. Iedereen was er ook in de praktijk.

Voor het literatuuronderzoek hebben we het boek van uit het studiecentrum gehaald. Dit boek stond onder afdeling frezen. Het boek dat we gebruikt hebben heet: The shaper book. Hierin woord ook alles uitgelegd hoe dat gedaan is. In het boek staat hoe je de verbinding kan maken en wat de beste manieren daarvoor zijn. Met name freesbewerkingen. Zo staat er ook veel over de veiligheid en hoe je bijvoorbeeld je hout het beste door kan voeren. Het is een erg interessant boek en je kan er veel handige dingen uit halen. Het boek is in het Engels.

 

Vervolgens zijn we ook begonnen met tekening in Ironcad. Dit is wel zo makkelijk voor in de praktijk. Dan weet je welke maten je moet aanhouden. Rick heeft de Ironcad tekening, Caxa tekening en de Rendering gemaakt. Later hebben we de tekening uitgeprint, zodat wij konden starten in de praktijk.

In de praktijk hebben we gebruikt gemaakt van de schulpzaag, vlakbank, van dikte bank, stationair frees, Pennenbank en de formaatzaag.

Voor de stationair frees hebben we een contrafrees gebruikt voor de stijlen en regels. In deze bewerking maak je een groef voor je paneel maar ook meteen een aparte borstrand. De stijlen en regels moeten zo precies in elkaar vallen zonder kieren. Het in contra, omdat als je de stijlen slaat dan moeten de regels andersom geslagen worden.

We hebben gekozen voor beukenhout, omdat dat een mooi houtsoort is om te gebruiken bij dit soort bewerkingen. Beuken is een erg sterk houtsoort.

Als eerst zijn we begonnen met schulpen, vervolgens naar de vlak en van dikte bank en daarna alles op netto lengte maken. Dit is voor iedereen bekend. Daarna zijn we begonnen met het paneel te lijmen. Het paneel hebben we een halfuur laten drogen in de klemmen. Ondertussen zijn we verder gegaan met de stijlen en regels. Hierin moest natuurlijk een speciale bewerking. Dit hebben we gedaan op de stationair frees. Mark uit de machinale boven heeft ons geholpen bij deze bewerkingen. Als eerst hebben we een contrafrees moeten uitkiezen. Die hebben we ingesteld op de machine. Als eerste de hoogte toen de diepte en daarna de beveiliging. Nu konden we een proefbewerking maken. Na twee keer een proefbewerking gemaakt te hebben konden we ons raamwerk frezen. We begonnen als eerst met de stijlen. Daarna konden de regels. De regels waren erg klein om te frezen maar van Mark mochten we dit gewoon frezen als hij er bij bleef staan. De regels moesten ook op dezelfde manier als de stijlen alleen dan de binnenkant. Want de kopse kanten van de regels moesten contra gefreesd worden. Dus hebben de frees op de pennenbank gezet. Onze stukjes waren heel klein. Dit was wel een beetje gevaarlijk om te frezen. Deze hebben we heel goed vast geklemd. Maar we hebben als eerst natuurlijk allemaal proefbewerkingen moeten doen, totdat wij tevreden waren. We hebben er voor gekozen om hem op dezelfde manier op de pennenbank te zetten als dat hij op de stationair frees zat. Nu hoefde wij alleen maar ons houtje op de goede manier neer te leggen. We moesten hem op de juiste manier omdraaien. Nadat we dit hadden gedaan konden we het raamwerk inelkaar zetten. En hij paste meteen! Nu konden we beginnen met het paneel. Als eerste hebben we een paneel moeten uitzoeken die bij ons raamwerk paste. Nadat we die gevonden hadden kon deze op de stationair frees gezet worden. Er moest ook een maal op de frees geklemd worden. Eén van de reden was hiervoor, zodat hij niet in de frees getrokken kon worden en dat je hout wat meer geleiding heeft. Nu moesten we goed op de diepte letten en kijken hoever hij in de groef moest vallen, zodat hij perfect gesloten kon worden in het raamwerk. Vervolgens konden we beginnen met proefjes te maken.

Na een paar keer de diepte versteld te hebben konden we hem voor het echt frezen. Eerst de lage kanten en vervolgens de kopse kanten. De kopse kanten werden gefreesd door Mark. Hij deed dat, omdat de kopse kanten erg kort waren. Daarom wilde hij die kanten frezen. Nu konden we het paneel passen. Gelukkig moest hij er strak in. Vervolgens hebben we alles geschuurd en een hoek gelijmd. Nadat alles geschuurd was konden we hem in de olie zetten.

We hebben ook en tip. Let altijd op je beveiliging. Als dat op de machine zit zorg dan dat je het gebruikt. Let er ook op dat je hout goed machineerd. Zorg dat je wel de goede kant gebruikt. Als je de machine heb ingesteld, gebruik dan nooit je hout voor je meubel. Maak altijd eerst een proefbewerking voor dat je het voor het echt gaat doen.

De bewerkingen gingen eigenlijk allemaal wel goed. We stelden alles zo goed mogelijk, zodat we niet veel hoefde te verstellen. We maakten veel proefbewerkingen net zolang wij er tevreden mee waren. Helaas waren de regels een beetje aan de korte kant. Dit was een beetje ingewikkeld met klemmen. Gelukkig hielp Mark ons goed. Hij keek ook onze machines na als we ze hadden ingesteld. We hebben alle speciale bewerkingen boven in de machinale gedaan.

De samenwerking ging erg goed. We hadden met elkaar veel contact via WhatsApp. Gelukkig waren we wel veel met elkaar in de praktijk en konden we elkaar goed begeleiden. Iedereen wist wel iets anders. Zo heb je veel meer informatie van elkaar.

We vonden het een leuke opdracht om te doen. We hadden alle drie deze moeilijke bewerking nog nooit gedaan. Dus het was een erg leerzame opdracht.

Onze bronnen waren Mark uit de machinale boven en het boek uit het studiecentrum. (The shaper book)